lørdag 1. april 2017

Marsipankake

Sukkerbrød
Kilde: https://frutimian.no

Ingredienser

5 egg
200 sukker
200 hvetemel
1 ½ ts bakepulver


Fremgangsmåte

Start med å sette på stekeovnen på 200 grader og smøre en rundform på 24 cm godt med smør eller formfett rundt kantene. Legg bakepapir i bunnen. Ha i ca. 1 ss med hvetemel og dryss det rundt i formen slik at det setter seg fast i fettet. Tøm ut det overflødige.

Ha eggene og sukkeret i en miksmasterbolle og pisk det til en luftig og blank eggedosis. Det tar ca. 5 minutter.

Bland sammen hvetemel og bakepulver i en bolle før du sikter det i eggedosisen. Bruk en slikkepott og rør med store og bestemte bevegelser til alt melet er innarbeidet i eggedosisen.

Hell røra over i rundforma og sett den på nederste rille i stekeovnen. Samtidig skrur du ned varmen til 170 grader.

Stek sukkerbrødet i ca. 35 minutter. Stikk en grillpinne el. midt inn i kaka for å sjekke om den er ferdig stekt. Er pinnen tørr, er sukkerbrødet ferdig.

Hvelv det over på en bakerist og la det stå opp ned i forma til det er avkjølt.

Fyll

Ingredienser

Ca.6 dl fløte
1,5 ss sukker
1,5 ts vaniljesukker
Solo
Cointreau
Jordbærsyltetøy
Jordbær
Vaniljekrem
Non-stop
Valnøtter
Krokan (til softis)

Til hele

Krem (4,5dl fløte, 1,5 ss sukker, 1,5 ts vaniljesukker)

Til hvert lag

Dynkes med en stor kopp
2 del Solo
Litt Cointreau
1 del fløte

1. lag

Dynkes
200g jordbærsyltetøy
1/2 kurv med jordbær

1/3 av kremen

2. lag 

Dynkes
2 deler Non-stop
1 del Valnøtter
Kjøres i blender

1/3 av kremen blandes med vaniljekrem.

3. lag 

1/3 av kremen blandes med krokan


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar