Sukkerbrød
Kilde: https://frutimian.no
Ingredienser
5 egg
200 sukker
200 hvetemel
1 ½ ts bakepulver
Fremgangsmåte
Start med å sette på stekeovnen på 200 grader og smøre en rundform på 24 cm godt med smør eller formfett rundt kantene. Legg bakepapir i bunnen. Ha i ca. 1 ss med hvetemel og dryss det rundt i formen slik at det setter seg fast i fettet. Tøm ut det overflødige.
Ha eggene og sukkeret i en miksmasterbolle og pisk det til en luftig og blank eggedosis. Det tar ca. 5 minutter.
Bland sammen hvetemel og bakepulver i en bolle før du sikter det i eggedosisen. Bruk en slikkepott og rør med store og bestemte bevegelser til alt melet er innarbeidet i eggedosisen.
Hell røra over i rundforma og sett den på nederste rille i stekeovnen. Samtidig skrur du ned varmen til 170 grader.
Stek sukkerbrødet i ca. 35 minutter. Stikk en grillpinne el. midt inn i kaka for å sjekke om den er ferdig stekt. Er pinnen tørr, er sukkerbrødet ferdig.
Hvelv det over på en bakerist og la det stå opp ned i forma til det er avkjølt.
Fyll
Ingredienser
Ca.6 dl fløte
1,5 ss sukker
1,5 ts vaniljesukker
Solo
Cointreau
Jordbærsyltetøy
Jordbær
Jordbær
Vaniljekrem
Non-stop
Valnøtter
Krokan (til softis)
Non-stop
Valnøtter
Krokan (til softis)
Til hele
Krem (4,5dl fløte, 1,5 ss sukker, 1,5 ts vaniljesukker)
Til hvert lag
Dynkes med en stor kopp
2 del Solo
Litt Cointreau
1 del fløte
1. lag
Dynkes
200g jordbærsyltetøy
200g jordbærsyltetøy
1/2 kurv med jordbær
1/3 av kremen
2. lag
Dynkes
2 deler Non-stop
1 del Valnøtter
Kjøres i blender
1/3 av kremen blandes med vaniljekrem.
3. lag
1/3 av kremen blandes med krokan
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar