søndag 4. februar 2024

Jordskokksuppe

Ingredienser 

Ca. 8 posjoner

1 kg Jordskokk

6 sjalottløk 

5 dl kyllingkraft (Jacobs) (muligens 7,5dl)

7 dl kremfløte

Sitron

Pepper

Salt

Spekeskinke

Persille


Fremgangsmåte 

Skrell jordskokk og legg i vann med litt sitron eller edikk.

Stek sjalotteløk lett i en jerngryte

Del jordskokk i terninger

Bland fløte og kraft

Ha jordskokk, fløte og kraft i jerngryta med sjalotteløken

Kok i ca.30min+

Bruk stavmikser

Smak til med sitron, nykvernet pepper og salt

Stek Spekeskinke i panne og la tørke på tørkepapir.

Server med hakket persille, spekeskine og litt olivenolje på toppen av suppe.

Server med Focaccia, olivenolje og balsamico eddik ved siden av




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar