Ingredienser
2 blomkålSalt
5ss Hvetemel
5ss Smør
Kremfløte
1 Lys kjøttbuljong terning (beregnet til 5-6dl)
Fremgangsmåte
Kutt blomkålene i småbuketterVask bukettene
Kok opp ca 1,5 l vann
Ha i litt salt og blomkålen
Kokes i 5-10 minutter
Skill kraft og blomkål med dørslag.
Ha kraft tilbake i gryta og kok opp med 1 buljongterning
Hell av kraft i en bolle
Lag jevning med 5ss smør og 5 ss hvetemel. Ikke bruk for mye varme.
Spe med kraften og kok opp
Ha i 1,5 dl kremfløte
Småkok i 5-10 minutter
Ha i blomkålen
Småkok og smak til med salt&pepper
Smak til med, salt & pepper,
Hell på litt olivenolje på toppen når suppa er helt på terin eller dyp tallerken
Server
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar