Ingredienser:
1 pakke tørrgjær4 dl lunkent vann
2 ss sukker
1 ts salt
2,5 ss olje
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 dl havregryn
5 dl sammalt spelt eller sammalt hvete
1 dl rug
ca 3 dl siktet spelt eller hvetemel
Fremgangsmåte:
Ha gjæren i en bakebolle. Tilsett salt og litt av vannet. Rør ut gjæren.
Ha i resten av vannet, olje og sukker. Rør inn havregryn, frø og la
det stå i 5 min.
Ha i alt det sammalte melet og rug.
Tilsett siktet spelt eller hvetemel til deigen er jevn og slipper bollen.
Dekk til og la heve i 30 min. Elt litt og lag en lang pølse som deles i like deler.
Rulles til små avlange rundstykker og legges i dampovn langpanne og dampes på 40 grader i 15 minutter.
Stek i midt i stekeovnen på 240 grader i 10 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar