Fiskekraft
Ingredienser:
ca. 2 kg fiskeavskjær (ben, hode, skinn, finner, rekeskall)
3 Løk
1 Sitron
20 hvite pepperkorn
Det grønne på purre (2.stk)
ca. 5 liter vann
Litt hvitvin
Fremgangsmåte:
1. Kok opp fiskeavskjæret over sterk varme og skum godt med hellslev i ca 5 minutter.2. Legg oppi grønnsaker, sitron + krydder og la koke i 20 min uten lokk (ikke for lenge)
3. Sil kraften
4. Mål opp ca. 3 liter (kok inn resten og frys ned til sauser)
5. 3 liter helles tilbake i gryte og smakes til med salt og hvihvin
Fiskesuppe
Ingredienser:
Ca 3 liter fiskekraft150 g smør
150 g hvetemel
3-4 gulrøtter
4 stangselleri stenger
2 purre
3 dl kremfløte
400g Laks filet
400g Steinbit filet
Reker
Blåskjell
Fremgangsmåte:
1. Del opp grønnsaker i små tynne stenger på ca 3-4cm2. Kok i litt av fiskekraften
3. Smelt smør og ha i hvetemel.
4. Spe med kraften.
5. La småkoke /trekke i ca 30 min (til melsmaken er borte)
6. Samtidig koker man blåskjell i egen gryte
7. Ha i kremfløte. Kok opp.
8. Ha i terninger med fisk. Trekk i 4 minutt
9. Ha i rekere og blåskjell.
10. Server
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar